Objavljeno: Pon, 17.07.17. 10:15
Najava

9. Dani Indije - radionice

 
Program u 1. tjednu Dana Indije 2017. obilježen je plesom. Najavljujemo radionice koje stižu iz srca Indije a za koje se možete prijaviti već sada. Prijave do 30. 8.
 
Radionica 1: Upoznaj indijsku plesnu priču

Volite Indiju i indijsku kulturu? Sigurno ste pogledali barem jednu izvedbu nekog indijskoga klasičnoga plesa. Očarali su vas kostimi, glazba, umjetnici. Ali... Da, znate da su indijski plesovi zapravo priče ispripovijedane pokretom, licem, očima, gestama. Pokušali ste ih pratiti i dešifrirati sami. Znate kad se u priči pojavi srna, ali što je sve još bilo? Vidite da je plesačica čas tužna, a čas kao da samu sebe grdi ili se s nekim smije. 

Namita Bodaji, plesačica bharatanatjama, svjesna je da bi publika izvan Indije željela još više sudjelovati u izvedbi, uroniti dublje u indijsku kulturu. Stoga je osmislila kratku radionicu u kojoj vas vodi kroz točke i zareze indijske priče: geste, pogledi očiju, prelazak iz jednoga karaktera u drugi - sve to možete doživjeti u ovoj zlata vrijednoj radionici. 

Broj polaznika je ograničen, prijava je obavezna.

Prijave: ikcprogrami.croatia@gmail.com ili Facebook profil Indijskoga kulturnoga centra.

Izaberite termin koji vam odgovara i u dva sata obogatite svoj leksikon indijske kulture:
4. 9. od 17 do 19 h ili 8. 9. od 18 do 20 h u novim prostorima Indijskoga kulturnoga centra Zagreb u centru grada.

Cijena: 100,00 kn

Radionica 2: Kultura emocije na pozornici

Svaki je izraz emocije jedinstven otisak kojim čovjek svjedoči o bogatstvu svoga unutarnjega krajolika u pokušaju da ga podijeli sa svojom okolinom. Emocije i njihovo razumijevanje te sigurno pokazivanje važni su za kvalitetu života svakoga od nas. Izvedbene umjetnosti posvećene su upravo proučavanju načina izražavanja emocija i njihova reflektiranja u zajednicu.

Indijska plesna tradicija sadrži u sebi opširan vokabular izražavanja na sceni koji se tisućljećima njeguje i odražava u indijskoj zajednici. Kako pokazati tugu, sreću, brigu, ljubav? Emocije su jednake, njihovi pokazatelji donekle drugačiji. 

Radionica je prilika za plesače, glumce, dramske pedagoge ali i sve one koji rade u multikulturalnome okruženju da obogate svoje razumijevanje izražavanja emocija na daskama koje život znače, u životu i na bolivudskom filmu. Na radionici ovladajte osnovama izražavanja emocija pokretima lica na principima indijske teorije o izvedbenim umjetnostima.

Broj sudionika je ograničen zbog prostora, prijava je obavezna.
 
Prijave: ikcprogrami.croatia@gmail.com ili Facebook profil Indijskoga kulturnoga centra Zagreb.

Trajanje: 9. i 10. 9. od 10 do 15h 

Cijena: 400,00 kn
 

Radionica 3: Spoj dviju tradicija - indijski ples i joga 

Indijski klasični ples i joga crpe iz istoga civilizacijskoga blaga: indijske tisućljetne tradicije. Joga omogućuje tijelu da istraži svoje fizičke i duhovne granice. Ples pruža tijelu priliku da kreativno izrazi svoj duh kroz fizički pokret. U ovoj radionici darujte svome tijelu i kreativnosti novu radost otkrivanja i povezivanja. Radionicu vodi Namita Bodaji koja dugi niz godina utjelovljuje na pozornici indijske klasične tekstove svojim pokretom. Iskustvo s pozornice prenosi također na nove generacije plesača i plesačica, kako amatera tako i onih posvećenih profesionalnome traženju i usavršavanju. Radionica je namijenjena plesačima, glumcima, učiteljima joge, svim zaljubljenicima u pokret i jogu. Broj sudionika je ograničen zbog prostora. 

Prijave: ikcprogrami.croatia@gmail.com ili Facebook profil Indijskoga kulturnoga centra Zagreb.

Trajanje: 7. i 8. 9. od 10 do 15h 

Cijena: 400,00 kn
Za Namitu Bodaji bharanatjam je strast koju nosi u srcu od djetinjstva. Uz karijeru plesačice i učiteljice bharatantjama, Namita Bodaji je također učiteljica joge koja se specijalizirala za rad s plesačima pa je tako razvila program "Joga za plesače". Namita je također sudjelovala u kreiranju online plesne akademije koju vodi velika bolivudska zvijezda Madhuri Dixit. Namita Bodaji nastupala je na brojnim festivalima u Indiji i izvan Indije, a svake godine organizira plesni festival Lakshita.


Objavljeno: Uto, 22.08.17. 12:47
Najava

Poznata lica na Danima Indije

 
Kažu da su ljudi danas više okrenuti vizualnome nego u ranijim razdobljima. Zato smo i ove Dane obojali zanimljivim izložbenim sadržajem, ali i usudili se testirati spremnost publike na nevizualnu izložbu. Hoćemo li uspjeti u naumu da vas ipak privučemo da upoznate i vizualna i nevizualna lica? Pitamo se, pitamo... opširnije
Korisnik:
Lozinka:
Zapamti me:      
PORT.hr