Od uto, 31.10. do pet, 01.12.17. -

Paleta emocija: potraga za skrivenim blagom u komunikaciji

 
Kako se smijemo? Kako tugujemo? Što naše tijelo signalizira kad smo u strahu? Kako kodiramo osjećaje iz dana u dan? Dobrodošli na izložbu koja propituje signale emocija kodirane u našim tijelima. Kako ti signali izgledaju iz perspektive fotografa pokazat će nam autorica izložbe Helena Cuculić.
 

Indijski kulturni centar Zagreb
Ilica 43

otvorenje: 8. studeni 2017. u 20 h

vrijeme:* srijedom od 17 do 20 h, četvrtkom i petkom od 11 do 13 h

trajanje izložbe: od 8. do 30. 11. 2017.

autorica: Helena Cuculić


Projekt fotografskog dokumentiranja i istraživanje izraza emotivnih stanja inspirirani su teorijom o estetskom cilju (rasi) iz indijskih izvedbenih umjetnosti. 

Spoj različitih tradicija i različitih pristupa emociji otkriva zanimljiv presjek bogate palete izraza emocija koje ljudi nose kroz svijet. Autorski pristup kreće od pitanja kako smo naučili signale emocija te možemo li uvijek prepoznati emociju koju drugi kodiraju svojim tijelom da bi nam prenijeli poruku. Je li nam svakodnevno iskustvo dovoljno da se pouzdamo u njega u svakome trenutku? Što ako je riječ o kodovima iz druge kulture? Kako emociju kodiraju profesionalci?

Projekt nadalje proučava raznolike krajolike emocija kao puteve do individualnog i društvenog zdravlja. Propituje ideju prepoznavanja, prihvaćanja i izražavanja emocije kao dobitne kombinacije za kvalitetnu komunikaciju na osobnoj i društvenoj razini. Što bi se desilo kad bismo svi svijetom hodali i otvoreno pokazivali sve svoje emocije? Je li to društveno poželjno stanje ili ne? Zašto i kada?
Helena Cuculić (1983.) 

Aktivno izlaže od 2004. na brojnim grupnim izložbama u Hrvatskoj i inozemstvu. Na natječajnim izložbama primila je nekoliko nagrada te International Photography Awards honorable mentions. Članica je Fotokluba Zagreb. Prvu samostalnu izložbu "Sanjarenja" održala je 2011. godine u galeriji Vladimira Horvata u Zagrebu. Fotografije su joj objavljivane u časopisima i publikacijama. Osim fotografija, u svom izlagačkom radu koristi i druge vrste medija i izraza - interaktivne instalacije, performans te pokret i ples. Drugo važno polje interesa joj je i razvoj holističke prakse na principima joge, pokreta, terapeutskih i kreativnih metoda.


Program je ostvaren uz podršku Ministarstva kulture Republike Indije, Veleposlanstva Republike Indije u Hrvatskoj i u suradnji s Indijskim kulturnim centrom Zagreb.


* Grupe mogu posjetiti izložbu i u drugome vremenu uz prethodnu najavu. Potrebno je najaviti dolazak 2 do 3 dana ranije e-mailom na: ikcprogrami.croatia@gmail.com. 

Od sri, 04.10. do pet, 08.06.18. -

Početni tečaj hindskoga: namaste đi

 
Putuješ u Indiju? Voliš Indiju? Evo prilike da naučiš jedan od svjetskih jezika koji u Indiji govori više od 400 milijuna ljudi. Krenimo u avanturu učenja zajedno :) opširnije
Od uto, 10.10. do čet, 30.11.17. - Predavanje

Zagreb - Upiši se na ciklus predavanja: Indija jučer, danas i sutra

 
Indija zlatna, Indija prokleta. Oduvijek je privlačila i privlači pažnju putnika, poduzetnika, umjetnika, tragatelja za istinom. Dođite i vi i doznajte od stručnjaka što se može reći o Indiji danas.
opširnije
Od sri, 22.11. do sub, 02.12.17. - Teatar

Karlovac - Dar djeci u Karlovcu: predstava Majmun i krokodil

 
Izvedba priče Majmun i krokodil iz drevne zbirke Pančatantra za velike i male. Započnimo mjesec darivanja druženjem s djecom uz poučnu priču o prijateljstvu i mudrosti iz daleke Indije. Pridružite nam se u Gradskoj knjižnici Ivan Goran Kovačić i poslušajte Teatar Poco Loco.
opširnije
Od sri, 13.09. do pet, 08.06.18. - Ples

Zagreb - Ogledni satovi indijskoga plesa i jutarnjega plesa s Anom Apsaradhom Jug

 
U rujnu na kraju Dana Indije možete se s Anom Apsaradhom Jug razgibati u plesnome ritmu za listopad. Ana i Indijski kulturni centar Zagreb otpočinju suradnju u listopadu redovitim programom. 29. 9. imate priliku zaviriti u svijet plesa i pridružiti mu se. opširnije
Korisnik:
Lozinka:
Zapamti me:      
PORT.hr