Od sri, 04.10. do pet, 08.06.18. -

Početni tečaj hindskoga: namaste đi

 
Putuješ u Indiju? Voliš Indiju? Evo prilike da naučiš jedan od svjetskih jezika koji u Indiji govori više od 400 milijuna ljudi. Krenimo u avanturu učenja zajedno :)
 
Početak tečaja: 
18. 10. 2017. 

Termini: srijeda, od 18 do 20 h.*

* termin se može pomaknuti u dogovoru s grupom.


Zašto hindski?

Hindskim govori više od 400 milijuna ljudi u Indiji i jedan je od službenih jezika Indije. Također je jezik glazbe i najveće indijske filmske industrije - Bolivuda. Iako se pretežito govori u sjevernoj Indiji, mnogi ga razumiju diljem Indije jer se uči u školama. Ako si želiš olakšati stvaranje prijatelja u Indiji dok putuješ ili jednostavno bolje osjetiti atmosferu ove daleke zemlje, ovo je prilika za tebe. 

Kako smo organizirali nastavu? 

Imamo odličnu voditeljicu koja je 4 godine živjela u Indiji i indologinja je po struci. S Marijanom Janjić, autoricom našega kratkoga priručnika za hindski za strance naučit ćete već na prvome satu važne fraze.

Prvi se dio A1.1. tečaja sastoji od 5 modula od kojih svaki traje 14 školskih sati. Uz moderne dodatke kao što su vježbe hindskoga na aplikaciji memrise, možeš učiti hindski bilo kada. A s nama na satu otkriti što znači tvoj omiljeni bolivudski hit ili kako se izgovara ime indijskoga jela koje jako voliš. Uz puno smijeha, čekamo te na satu. 

Minimalan broj polaznika: 4. 
Tečaj: 5 modula x 14 školskih sati = 70 školskih sati 
Cijena: 2500,00 kn plativo u 10 rata. 
Jednokratna uplata: 2300,00 kn.

Upisi: u tijeku.

Popusti: 
svi koji se upišu do 5. 10. dobivaju popust od 10 %.
studenti i nezaposleni ostvaruju popust od 20 %.
Umirovljenici ostvaruju popust od 30 %.
Popusti se ne zbrajaju.

Prijave do 15. 10. 2017. na ikcprogrami.croatia@gmail.com.


Od uto, 10.10. do čet, 30.11.17. - Predavanje

Zagreb - Upiši se na ciklus predavanja: Indija jučer, danas i sutra

 
Indija zlatna, Indija prokleta. Oduvijek je privlačila i privlači pažnju putnika, poduzetnika, umjetnika, tragatelja za istinom. Dođite i vi i doznajte od stručnjaka što se može reći o Indiji danas.
opširnije
Od pet, 13.10. do uto, 31.10.17. -

U okrilju tolerancije: od buddhizma i Gandhija do praktičnih vještina danas

 
Program posvećen promišljanju važnosti tolerancije, komunikacije, empatije i tradicije istih u Indiji i svijetu. Čemu nas mogu naučiti Gandhi, Buddha, a kako pomoći kvaliteti života interkulturalne vještine i empatija. Pridružite se! Čekamo vas s predavanjem, radionicama i projekcijom dokumentarnoga filma u knjižnici Filozofskoga fakulteta u Zagrebu. opširnije
Od čet, 19.10. do ned, 05.11.17. -

Oriental fusion stars festival i radionice - 2. izdanje

 
Drugi po redu festival stiže ove godine u prvim danima studenoga. Ako ste bili prošle godine, sjećate se koliko je bilo zanimljivo i sigurno već imate zabilježeno u kalendaru posjet KUC Travno 4. 11. Festival slavi kreativnost, umjetnost, fuziju. Kako veli glavna organizatorica festivala, Irena Sertić, voditeljica Udruge Shireen, na festivalu imate priliku vidjeti kakve sve čudesne kreacije umjetnik uspijeva stvoriti otvaranjem prostora mašti i inspiraciji. opširnije
Od sri, 13.09. do pet, 08.06.18. - Ples

Zagreb - Ogledni satovi indijskoga plesa i jutarnjega plesa s Anom Apsaradhom Jug

 
U rujnu na kraju Dana Indije možete se s Anom Apsaradhom Jug razgibati u plesnome ritmu za listopad. Ana i Indijski kulturni centar Zagreb otpočinju suradnju u listopadu redovitim programom. 29. 9. imate priliku zaviriti u svijet plesa i pridružiti mu se. opširnije
Korisnik:
Lozinka:
Zapamti me:      
PORT.hr