Objavljeno: Sri, 10.01.18. 11:21

Natječaj Udruge Lotos i Indijskoga kulturnoga centra za nove programe u razdoblju od 1. 7. 2018. do 31. 3. 2019.

 
Udruga Lotos i Indijski kulturni centar Zagreb raspisuju natječaj za prijavu programa iz kulture i obrazovanja za godinu 2018./2019. Prijaviti se mogu pojedinci, umjetničke udruge, samostalni umjetnici, kazalištarci, fotografi i mnogi drugi. Rok za prijave je 24. 2. 2018., a prvi rezultati bit će poznati u travnju 2018. Pročitajte detalje i javite se sa svojim programima.
 
Natječajem se pozivaju umjetnici, udruge i građani Republike Hrvatske da pisanim putem prijave svoje radove o Indiji (plesni nastup, glazbeni nastup, scenski nastup, publikacija, izložba, radionica) za financiranje i izvedbu u 2018./2019. Izvedba radova se treba planirati između 1. 7. 2018. i 31. 3. 2019. 

Radovi koji budu počinjali prije planiranoga roka izvedbe ili nakon planiranoga roka izvedbe neće biti uzeti u obzir. Faze izvedbe i sama izvedba trebaju detaljno biti prikazani (npr. prikupljanje materijala – 7. i 8. mjesec, obrada materijala – 9. mjesec, postavljanje izložbe – 10. mjesec). 

 Financijski plan treba biti transparentan i jasno poveziv sa stavkama u predloženoj prijavi. Stavke koje se uzimaju u obzir u financijskom planu: autorski honorari za izvođače, tisak/print materijala, nabava materijala za radove, grafička priprema materijala, putni troškovi, prijevod. 

Preferira se prijava radova koji 100% se financijski oslanjaju na izvedbu na ovaj natječaj, no moguće je da se prijave i radovi za djelomično pokrivanje troškova. U tom slučaju potrebno je potvrditi do 1. 6. 2018. da su osigurana sredstva za izvedbu cjelokupnoga djela, a u samoj prijavi navesti druge financijske izvore i postotak koji se financijski pokriva ovim natječajem i specificirati točnu namjenu sredstava. U protivnome prijava neće biti uzeta u obzir. 

Ako je riječ o programu koji je već realiziran (npr. izložba, predstava, i sl.) i na natječaju se potražuju sredstva za ponovno izvođenje potrebno je priložiti: 1. link s audio/vizualnim materijalima: na Dropboxu, Gdriveu i sl. platformama 2. linkove na postojeće obavijesti o realizaciji programa (vijesti, kritike, web-stranica, Youtube video, Facebook stranica i sl.)  

Financijska gornja granica: 5.000,00 kn po projektu. 
Rok prijave: 24. 2. 2018. 
Način prijave: ikcprogrami.croatia@gmail.com. 

U naslov prijave potrebno je staviti NATJEČAJ 2018. 
Najranija moguća objava rezultata: 16. 4. 2018. 

Rezultati će biti javno objavljeni na stranici www.indija.hr. 
Svi će prijavitelji biti i pisanim putem obaviješteni o rezultatima natječaja.


Potrebna dokumentacija: 
1. opisni obrazac projekta (ciljevi projekta, namjena projekta, sadržaj projekta, planirani datumi izvedbe) 
2. financijski plan (troškovnik po stavkama – vezan uz imena izvođača u slučaju autorskih ugovora, broj i količina materijala, cijena po jedinici, ukupan financijski trošak) 
3. kratki životopisi izvođača (do 1 stranica po osobi) o prethodnom angažmanu u kulturi
4. kontakt podaci (ime i prezime, broj telefona/mobitela, e-mail, adresa organizacije/pojedinca, broj žiro računa) 

Sva pitanja o natječaju moguće je postaviti pisanim putem na ikcprogrami.croatia@gmail.com do 26. 1. 2018. 
Odgovori će biti javno objavljeni na stranici www.indija.hr u nastavku ovoga Teksta natječaja.

Ovdje možete preuzeti Prijavni obrazac i Obrazac za financijski plan kao i Teksta natječaja.


Odgovori na pitanja potencijalnih prijavitelja:
1. Je li moguće prijaviti program koji počinje prije 1. 7. 2018.?
Ne, nije moguće. Udruga Lotos će pokriti troškove programa koji će se dogoditi nakon 1. 7. 2018. zaključno s danom 31. 3. 2019. 

2. Mora li program biti izveden u Zagrebu?
Ne, ne mora. Udruga Lotos je uvijek u potrazi za novim partnerima i suradnicima u drugim gradovima i županijama u Republici Hrvatskoj.

3. Može li jedan od izvoditelja izdati račun na ime svoga obrta?
Ako je obrt registriran za djelatnosti na koje račun glasi, da. Račun treba biti upućen na ime Udruge Lotos. Prije izdavanja računa, treba provjeriti s Udrugom Lotos je li račun prihvatljiv. Sve takve račune i usluge prijavitelj navodi u financijskome planu. Odmah po objavljivanju rezultata, Udruga Lotos će komentirati prihvatljivost svih stavki u financijskome planu.

4. Što ako prijavitelj ne traži 100% financijska sredstva od Udruge Lotos?
Prijavitelj treba dokazati da su druga sredstva za izvedbu osigurana. Sve promjene u financijskome planu prijavitelj treba javiti Udruzi Lotos najkasnije 45 dana prije izvedbe programa, ako je program prihvaćen za financiranje. Prilikom same prijave sva sredstva ne moraju biti osigurana, no po objavi rezultata prijavitelj će imati 45 dana vremena da prikupi sva sredstva.

5. Koliko izvoditelja može biti uključeno u program?
Prijavitelj sam odlučuje koji je broj izvoditelja potreban i koje troškove prijavljuje na natječaj Udruge Lotos. Vidi odgovor o slučaju da se ne potražuju 100 % financijska sredstva od Udruge Lotos.

6. Što ako program ne može biti realiziran prije 1. 4. 2019.?
Na žalost ne kvalificira se za prijavu u ovome natječaju. Možete nam se javiti za suradnju kako bismo zajedno vidjeli možemo li prijaviti program na neki od postojećih natječaja. Uvijek smo otvoreni za suradnju.Objavljeno: Pon, 02.04.18. 08:20

Proljetni kratki tečajevi u Indijskome kutlurnome centru Zagreb

 
Proljeće je u zraku, proljeće je i u Indijskom kulturnom centru Zagreb. Pravo vrijeme za regeneraciju moždanih vijuga uz smijeh, veselje i nova znanja. U travnju se odlučite za jedan indijski jezik, hrvatski za strance ili za obnavljanje konverzacijskoga engleskoga. opširnije
Objavljeno: Sri, 11.10.17. 10:38
Kultura

Kulturni centar u potrazi za volonterima

 
Pridružite se našem kreativnom i dimaničnom timu!

Ukoliko volite indijsku kulturu odnosno kulturu općenito te se želite uključiti u realizaciju programa u Ilici 43 te na drugim lokacijama, molimo javite se na: info@indija.hr

opširnije
Objavljeno: Sri, 20.09.17. 11:58

Upiši se na ples u Indijskome kulturnome centru Zagreb

 
S Anom možeš naučiti indijske plesove, a s Tamarom možeš dati oduška sebi i zaplesati u vlastitom ritmu. Pridruži nam se. Satovima se plesa možete pridružiti u svakome trenutku. opširnije
Objavljeno: Čet, 07.09.17. 12:49
Kultura

Postani član Indijskoga kulturnoga centra Zagreb

 
Dragi svi, jako nas veseli da vas možemo pozvati da postanete članom Indijskoga kulturnoga centra Udruge Lotos. Udruga Lotos djeluje već duži niz godina u Zagrebu, a ovoga rujna otvara prvi put svoja vrata na adresi Ilica 43. Pridružite se klubu prijatelja, postanite Prijatelj Indije. opširnije
Objavljeno: Uto, 11.02.14. 14:59
Politika

U Hrvatsku dolazi gđa. Preneet Kaur

 


U službeni posjet Republici Hrvatskoj danas dolazi Preneet Kaur, državna ministrica za vanjske poslove Republike Indije.

Tijekom boravka u Zagrebu, održati će  više susreta s najvišim hrvatskim dužnosnicima.

Objavljeno: Sub, 04.11.17. 09:57
Kultura

Pokrenuta biblioteka e-Indija 1. knjiga: Tagore - Hrvatska (1861. - 1926. - 1941.)  na hrvatskome i engleskome jeziku

 
Indijski kulturni centar nastoji predstaviti hrvatskoj publici različite aspekte indijske kulture te otkriti poveznice između Indije i Hrvatske. Čast nam je da se biblioteka e-Indija otvara knjigom o velikanu indijske bengalske književnosti te književniku i intelektualcu svjetskoga glasa Rabindranathu Tagoreu. opširnije
Objavljeno: Ned, 29.10.17. 08:20

Potraga za volonterima

 
Indijski kulturni centar prije otvaranja natječaja za programe za sljedeću godinu poziva zainteresirane volontere da se prijave za suradnju na zanimljivim ovogodišnjim programima. opširnije
Objavljeno: Sri, 20.09.17. 12:27

Upiši se na jogu u Indijskome kulturnome centru Zagreb

 
Stižu hladni dani i idealna prilika da svome tijelu podarite trenutke ugode i opuštanja kojima pomlađujete i jačate svoje tijelo, poboljšavate koncentraciju i tjelesnu težinu, te jačate svoju kreativnost. U Centru vam preporučamo vrsne učitelje joge koji na jedinstven način pristupaju ovoj drevnoj praksi. Dobro nam došli! opširnije
Objavljeno: Sri, 20.09.17. 09:50

Upiši tečaj jezika u Indijskome kulturnome centru Zagreb

 
Ponuda je široka i bogata. Izaberite po svojoj mjeri: radionice, tečajeve jezika i cikluse predavanja. Radimo s entuzijazmom i dijelimo sva svoja znanja s velikim guštom. Detalje pogledajte u prilogu! opširnije
Objavljeno: Sri, 26.07.17. 06:27

Suvremene književne note iz srca Indije

 
Stara mudrost kaže da nas riječi ozdravljaju. Nova knjiga prijevoda suvremenih književnih tekstova „Lotosi od neona“ uvest će vas u neotkrivene kutke indijske književnosti. Kratka proza i poezija otvaraju prozore u svijet Bombaja, Delhija, malih goanskih sredina, neotkrivenih indijskih vizura. Ozdravite svoju percepciju Indije i svijeta uz vrsne književne prijevode u izdanju Studio TiM i Indijski kulturni centar Zagreb.
opširnije
Objavljeno: Sri, 12.07.17. 09:41
Kultura

Stalni otvoreni natječaj za suradnju

 
Voliš Indiju? Znaš nešto što misliš da je vrijedno dijeljenja? Noge su te odvele u nepoznatom smjeru? Imaš fantastične fotografije? Znaš dobru priču? Imaš dokumentarac? Recept? Izložbu? Radionicu? Spreman koncert? Na pravoj si adresi. opširnije
Objavljeno: Čet, 29.06.17. 07:02

Novi dom naše udruge u potrazi za novim licem

 
Indijski kulturni centar se useljava na adresu Ilica 43. Molimo vas za pomoć da ga učinimo lijepim i ugodnim domom za sve goste, prijatelje i članove.
Želimo otvoriti vrata svoga doma što prije pa nam se javite do 3. 7. Nazovite nas  i dogovorit ćemo se :) opširnije
Objavljeno: Pet, 30.12.16. 09:49

Indijski kulturni centar Zagreb dobio svoj dom

 
Silno smo uzbuđeni što sa svim svojim čitateljima i zaljubljenicima u indijsku kulturu na kraju godine možemo podijeliti radosnu vijest koja je nama svima u centru obilježila 2016. godinu: Indijski je kulturni centar Zagreb dobio svoj dom, pravi pravcati dom.
opširnije
Objavljeno: Pon, 17.10.16. 09:50
Politika

8. sastanak zemalja BRICS-a, Goa

 
Indija je ovaj vikend bila domaćin posljednjega u nizu sastanaka država BRICS-a. Sastanak oko 900 delegata, kako navodi Indian Express, održan je u saveznoj državi Goa, u mjestu Benaulim. Indija je na sastanak kao domaćin pozvala i predstavnike zemalja BIMSTEC-a zbog strateške i ekonomske važnosti ponajviše za Indiju i Kinu. opširnije
Objavljeno: Uto, 19.04.16. 17:39
Politika

Posjet ministra vanjskih poslova Republici Hrvatskoj

 
Umirovljeni general Viđaj Kumar Singh, ministar vanjskih poslova Republike Indije, posjetio je prošli tjedan Hrvatsku i pojedine hrvatske dužnosnike. Uz posjet Kumrovcu, ministar je bio i u Velikom Trgovišću, a u Zagrebu se susreo i s udrugama zainteresiranima za suradnju s Indijom. opširnije
Objavljeno: Uto, 23.02.16. 11:18
Politika

Tisuću rijeka prema moru borbe

 
piše Aca Vragolović 
Kastinski sistem je sistem društvene stratifikacije star više od 3 000 godina, preoblikovan pod Britanskim carstvom. Bazira se na osnovnoj podjeli na 4 varne, iz kojih se razvilo nebrojeno mnogo manjih organizacijskih jedinica, nazvanih 'đati'. Izvan kastinskog sistema nalaze se tzv. nedodirljivi, oni koji tu spadaju po rođenju ili koji su kastinsku pripadnost izgubili zbog kakva prekršaja. Oni sami, od 19. stoljeća, preferiraju naziv 'dalit', „potlačeni“, kako bi opisali stalnu opresiju koja se vrši nad njima. 

opširnije
Objavljeno: Pet, 18.12.15. 11:55
Politika

 M - kao društvena stigma

 
Piše Aca Vragolović

Bez obzira kojoj kulturi pripadali, o njoj se najčešće u društvu ne razgovara, a ako je potrebno spomenuti je, obično se koriste različiti eufemizmi. Kod nas su popularni „došli su mi oni dani“, „imam tehničkih problema“, „imam stvari“, a u Indiji „imam suho grlo“, „kad će ti doći odjeća?“ etc. Riječ je o izvjesnoj riječi na 'm' – menstruaciji.

opširnije
Objavljeno: Sub, 14.11.15. 08:51
Politika

Zamah prema vjerskom nacionalizmu

 
piše Aca Vragolović


Premijer Modi neko vrijeme se uopće nije izjašnjavao o brutalnom ubojstvu. Pristaše Indijske narodne stranke (Bharatija Đanata Party, dalje u tekstu: BJP) njegovu šutnju opravdavali su govoreći da Modi ne mora komentirati svako ubojstvo. Također su se mogle čuti i izjave koje odišu idejama vrlo nalik onima fašizma.
opširnije
Objavljeno: Sri, 07.10.15. 11:18
Ostale vijesti

Istraživanje posvećeno učenju azijskih jezika na Filozofskom fakultetu

 
Europska unija - Ulaganje u budućnost
Memazija, algoritmi za pamćenje i njihova primjena u učenju azijskih jezika

Projekt financiran sredstvima Europske unije posvećen učenju azijskih jezika.

opširnije
Korisnik:
Lozinka:
Zapamti me:      
PORT.hr