Objavljeno: Uto, 03.04.12. 09:27
Turizam

Indija u Zagrebu

 Potaknuta prošlogodišnjim uspjehom u Mumbaiu, kada je Zagreb osvojio
nagradu „Award for Excellence – the most promising new destination“ kao
najpoželjnija nova destinacija te osam postotnim povećanjem dolazaka
gostiju iz Indije u 2011. godini, Turistička zajednica grada Zagreba
sudjelovala je na poslovnim radionicama TOW (Travel Outbound Workshop) u
gradovima Mumbai – Bangalore - New Delhi, u periodu 6. - 9. veljače.

Zagreb je predstavljen i ovim filmom.


 
Na radionicama u Indiji, sudjelovalo je 30-ak izlagača iz cijelog svijeta (Turska, Čile, Peru, Tajland, Vijetnam, Dubai, itd.), a iz Hrvatske su jedini predstavnici bili TZGZ te agencija Uniline.

Potencijal indijskog tržišta

Jedan od pokrovitelja spomenutih radionica, bio je zračni prijevoznik Qatar Airways, koji se povezao s Turističkom zajednicom grada Zagreba te su održane zajedničke prezentacije na kojima je, između ostalog, promovirana direktna linija Doha - Zagreb.

Naime, Qatar Airways prepoznao je veliki potencijal indijskog tržišta te, otvaranjem direktne zrakoplovne veze Doha – Zagreb 9. svibnja, očekuje interes gostiju ne samo s arapskog poluotoka, već i iz Indije.

Na sve tri radionice, odazvalo se oko 500 agenata koji su pretežno bili zainteresirani za ponudu Zagreba i Hrvatske, a najčešća pitanja odnosila su se na pogodno vrijeme putovanja, mogućnosti MICE i poticajnih putovanja te da li je u Hrvatskoj dostupna indijska hrana ili barem vegetarijanska.

Inače, Zagreb već u svibnju i lipnju očekuje veće grupe indijskih gostiju koje su najavljene i odsjedaju u hotelu The Westin. Treba još istaknuti da prema pojedinim istraživanjima, indijski gosti samo za poklone (suvenire) sa svojih putovanja, prosječno troše oko 1.500,00€, a kao brzo razvijajuće tržište sve više Indijaca putuje u Europu bilo poslovno ili privatno.

 

 
  
Objavljeno: Sri, 12.03.14. 20:43
Turizam

Indija na Međunarodnom sajmu turizma Place2go u Zagrebu

 
Prvi će se puta na sajmu u organizaciji Veleposlanstva R. Indije u Zagrebu predstaviti i Indija! Naravno, Indijski se kulturni centar Zagreb kao glavni promotor Indije u nas uključio oko organizacije štanda kao i ponude dodatnih promotivnih sadržaja.

Adresa: Boćarski dom, Prisavlje 2
Radno vrijeme sajma: petak - nedjelja, od 10 do 19 sati
Ulaz je besplatan!

opširnije
Objavljeno: Sub, 26.09.09. 19:49
Turizam

Ministar Bajs: Ukinut ćemo vize za Kineze i Indijce 2010. godine

 
Najavljujući mjere za turističku sezonu 2010., ministar Bajs na obilježavanju 30. svjetskog dana turizma najavio je ukidanje viza za Kineze i Indijce.
Preuzeto iz Jutarnjeg lista
Korisnik:
Lozinka:
Zapamti me:      
PORT.hr