Objavljeno: Sub, 26.09.09. 20:28
Zabava

Indijski znanstvenici uzgojili rižu koji se ne kuha

 
Cilj je da se uzgoji žitarica koju će stanovnici Indije moći pripremati samo potapanjem u vodu.
 

Indijski su znanstvenici uspjeli uzgojiti posebnu vrstu riže koji se ne kuha, nego se sprema samo potapanjem u vodu. Istraživači iz Instituta za istraživanje riže u Orisi, koji su uzgojili taj hibrid, bili su inspirirani tzv. mekom rižom koji raste samo na sjeveroistoku indijske provincije Asam, zato što se ostavi potopljen u vodi preko noći i jede bez kuhanja, javio je BBC.

Testiranje novog hibrida je već dalo pozitivne rezultate, što znači da će se moći uzgajati u različitim klimatskim uvjetima širom Indije.

Ovo je prvi put da se meka riža uzgaja izvan sjeveroistoka Asama. Ona se sada testira tako što se uzgaja u Orisi gdje je vrlo velika vlažnost zraka, a temperature su veće nego u Asamu, izjavio je direktor instituta dr. T.P. Adija.

U zemlji u kojoj je još uvijek postoji neuhranjenost, taj bi hibrid mogao postati glavno oružje u borbi protiv gladi, navodi BBC.  Iako je Indija ostvarila veliki privredni napredak od liberalizacije ekonomije početkom devedesetih godina 20. stoljeća, trećina neuhranjene djece u svijetu živi u toj zemlji. (Fena)

Objavljeno: Sri, 29.12.10. 20:35
Zabava

Krenula indijska sapunica na HRT-u!

 
Hrvatska radiotelevizija po prvi put kreće s prikazivanjem indijske telenovele Main teri parchhain hoon (Ja sam tvoja sudbina) nastale u produkciji tamošnje filmske industrije, Bollywooda.
opširnije
Objavljeno: Uto, 02.03.10. 11:03
Zabava

Djeca u Zagrebu proslavila Holi - festival boja

 
U Gradskoj knjižnici na odjelu za djecu i mladež je 1. ožujka 2010. po prvi puta programom za djecu obilježen Holi - festival boja. opširnije
Objavljeno: Uto, 23.02.10. 23:01
Zabava

Jessica Alba želi osvojiti Bollywood

 
Američka glumica Jessica Alba, nakon što je osvojila Hollywood, želi osvojiti i Bollywood. Alba je otkrila kako je zaljubljena u indijske filmove te kako bi voljela dobiti priliku pokazati i neku drugu stranu svog glumačkog talenta. "Indijski filmovi su izrazito dramatični. Koloristični su. I volim tu glazbu i taj ples. Voljela bih glumiti u jednome od njih", rekla je lijepa glumica, majka 19-mjesečne djevojčice Honor Marie, koju je dobila u braku sa Cashom Warrenom. opširnije
Korisnik:
Lozinka:
Zapamti me:      
PORT.hr