Objavljeno: Sri, 29.12.10. 20:35
Zabava

Krenula indijska sapunica na HRT-u!

 
Hrvatska radiotelevizija po prvi put kreće s prikazivanjem indijske telenovele Main teri parchhain hoon (Ja sam tvoja sudbina) nastale u produkciji tamošnje filmske industrije, Bollywooda.
 

Sapunica neće biti samo novost na domaćim ekranima, već i uvod u nove trendove zbog svoje raskoši boja, emocija, glazbe i plesa, koje dosada viđeni slični formati nisu imali, a po kojima je Bollywood prepoznatljiv.

Serija će se prikazivati na HTV-u u terminu od 18:30-18:40 do 19.25 sati.

Glavni protagonist serije atraktivna je bolivudska zvijezda Mega Ghupta, koja glumi Aanchal, mladu Indijku koja želi postati modna dizajnerica, no sve se zakomplicira kada upozna Siddarthu, oca troje djece.HRT sa serijom od 212 epizoda kreće u poslijepodnevnome terminu kako bi svojim gledateljima omogućio predah i poveo ih na put u egzotičan svijet Indije i njezine bogate kulture, nedovoljno poznate široj publici koja je navikla na američku i europsku produkciju.

'Ovime otvaramo jedan novi trend i uvodimo nešto drukčije, egzotično i do sada nepoznato našim gledateljima, serija će dočarati Indiju i upoznati ih s njezinom kulturom i životnim navikama koji jesu različite od naših, ali ima i puno sličnosti, a koje su to, otkrit ćemo već u siječnju kada krene prikazivanje', rekla je direktorica programa HRT-a Hloverka Novak Srzić.

Svrha je takvih sadržaja upoznavanje gledateljstva s drugim kulturama, a da pozitivno reagira na njih, pokazalo se već više puta, kada je dolazilo do značajnog porasta putovanja iz Hrvatske u zemlje iz kojih dolaze sapunice upravo u vrijeme njihovih emitiranja.

Inače, indijska 'tvornica snova' poznata kao Bollywood jedan je od najvećih centara filmske industrije na svijetu, gdje se godišnje proizvede oko 800 filmova, što je dvostruko više nego u Hollywoodu.

Objavljeno: Uto, 02.03.10. 11:03
Zabava

Djeca u Zagrebu proslavila Holi - festival boja

 
U Gradskoj knjižnici na odjelu za djecu i mladež je 1. ožujka 2010. po prvi puta programom za djecu obilježen Holi - festival boja. opširnije
Objavljeno: Uto, 23.02.10. 23:01
Zabava

Jessica Alba želi osvojiti Bollywood

 
Američka glumica Jessica Alba, nakon što je osvojila Hollywood, želi osvojiti i Bollywood. Alba je otkrila kako je zaljubljena u indijske filmove te kako bi voljela dobiti priliku pokazati i neku drugu stranu svog glumačkog talenta. "Indijski filmovi su izrazito dramatični. Koloristični su. I volim tu glazbu i taj ples. Voljela bih glumiti u jednome od njih", rekla je lijepa glumica, majka 19-mjesečne djevojčice Honor Marie, koju je dobila u braku sa Cashom Warrenom. opširnije
Objavljeno: Sub, 26.09.09. 20:28
Zabava

Indijski znanstvenici uzgojili rižu koji se ne kuha

 
Cilj je da se uzgoji žitarica koju će stanovnici Indije moći pripremati samo potapanjem u vodu. opširnije
Korisnik:
Lozinka:
Zapamti me:      
PORT.hr